Ce este scrasnirea dintilor?
Scrasnirea sau strangerea dintilor, cunoscuta si sub numele de bruxism, este o afectiune frecventa la adulti. Poate fi foarte incomod si poate provoca dureri consistente in articulatii sau muschi pe masura ce va strangeti maxilarul in mod subconstient. Scrasnirea dintilor poate aparea in timpul orelor de veghe, aproape 80% din cazuri se intampla subconstient in timpul somnului, asa ca multi oameni nu sunt constienti ca o fac. Simptomele tipice includ dureri de cap, dinti sensibili sau dureri in jurul maxilarului dimineata.
Cauza scrasnirii dintilor nu este intotdeauna clara si poate fi legata de mai multi factori, dar pentru majoritatea oamenilor este mai pronuntata in perioadele de stres. Asa cum se intampla de obicei in timpul somnului, nu il puteti controla sau „antrenati” sa macinati mai putin!
Cum multi stomatologi de pe tot globul raporteaza o crestere a bruxismului indus de stres ca urmare a pandemiei de COVID19, am reunit cateva sfaturi despre cum sa gestionati slefuirea dintilor si sa reduceti riscul de deteriorare pe termen lung a dintilor dumneavoastra.
Vizite regulate la Stomatologie Bucuresti Sector 4
Deoarece este posibil sa nu stiti ca strangeti sau strangeti dintii, este important sa vizitati regulat medicul dentist. Stomatologul dumneavoastra va putea identifica semnele scrasnirii dintilor si va putea discuta despre optiunile de tratament care sa va ajute. Va recomandam sa veniti la medicul dentist anual, dar mai ales daca observati modificari in gura.
Aparat bucal sau atele bucale
Un dispozitiv de protectie pentru gura sau o atela, creeaza o bariera fizica intre dinti pentru a-i proteja de deteriorarea ulterioara si ar trebui sa reduca orice zgomot de scrasnire pe care il faci noaptea. Stomatologul dumneavoastra va poate recomanda o protectie bucala personalizata pentru a va proteja dintii de slefuire.
Exista o varietate de aparatori si atele care pot fi create pentru un pacient, in functie de nevoile acestuia.
Opriti guma de mestecat
Miscarea repetitiva a gumei de mestecat poate provoca disconfort si durere suplimentara, deoarece atunci cand scrasniti dintii muschii sunt deja suprasolicitati. Asadar, luati in considerare sa nu mestecati guma in timpul zilei sau sa reduceti cantitatea de guma pe care o mestecati daca oprirea totala nu este posibila.
Exercitii pentru relaxarea maxilarului
Va recomandam sa va ganditi sa incepeti exercitiile zilnice pentru maxilare. Facand aceste exercitii, puteti ajuta la reducerea tensiunii care duce adesea la dureri de maxilar sau de cap. Cand vizitati medicul dentist, acesta va poate sugera exercitii blande de relaxare musculara pentru a reduce tensiunea si disconfortul din zona gurii si a maxilarului.
Relaxare si reducerea stresului
In majoritatea cazurilor, persoanele care scrasnesc in mod obisnuit din dinti sufera de stres, iar stomatologii vad acest lucru din ce in ce mai mult din cauza pandemiei de COVID19. Ingrijirea de sine este deosebit de importanta in aceasta perioada dificila. Tehnicile de relaxare, cum ar fi yoga si medierea, in special inainte de culcare, impreuna cu o dieta echilibrata si exercitii fizice, pot ajuta la reducerea strangerii si strangerea maxilarelor pe timp de noapte.
Speram ca aceste sfaturi vor ajuta la ameliorarea disconfortului pe care il pot provoca strangerea dintilor si strangerea maxilarelor. Daca aveti nelamuriri sau intrebari suplimentare, va rugam sa nu ezitati sa contactati echipa noastra la 0743 996 743 sau un e-mail la [email protected] pentru a rezerva o programare in cabinetul forest, la Ana, medicul nostru dentist.
- Cum pot evita taxele vamale pentru coletele trimise din România în Anglia?
- Swarovski colaborează cu designeri renumiți pentru colecțiile sale?
- Ce sa fac dacă bateria mașinii mele se descarcă în parcarea Otopeni?
- Care sunt cele mai comune mituri despre traducerea specializată?
- Cum influențează turbina consumul de combustibil și performanța motorului
- octombrie 2024
- septembrie 2024
- august 2024
- iulie 2024
- iunie 2024
- aprilie 2024
- martie 2024
- ianuarie 2024
- decembrie 2023
- noiembrie 2023
- octombrie 2023
- septembrie 2023
- august 2023
- iunie 2023
- martie 2023
- ianuarie 2023
- martie 2022
- decembrie 2021
- noiembrie 2021
- iunie 2021
- septembrie 2020
- martie 2020
- martie 2018
- februarie 2018
- octombrie 2017
- septembrie 2017
- august 2017
- mai 2017
- februarie 2017
- decembrie 2016